Lúčom pobozkaná s Mary Kay


Pekný večer, 

slnečné dni si užívame naplno, druhý mesiac prázdnin je už pomaly ale isto v polovici a tak by bolo asi aj načase aby som Vám predstavila niekoľko produktov na leto, ktoré si tento rok pre nás pripravilo Mary Kay, vďaka ktorým sa vyhnete spálenej pokožke, dodáte jej krásny bronzový vzhľad a dôkladne sa o ňu postaráte po horúcom dni strávenom na slnku.

Na začiatku by som však chcela napísať niekoľko slov, ktoré nájdete na obaloch opaľovacích produktov.
SPFopaľovací faktor sa v prvom rade týka len UVB žiarenia, ktoré spôsobuje, že sa na slniečku spálime a pokožka je červená a podráždená.


UVA lúče sú však pre našu pokožku škodlivejšie, prenikajú hlbšie a spôsobujú oveľa závažnejšie problémy ako rakovinu kože či jej starnutie.
Preto si treba na produktoch všímať či majú UVA v krúžku.

SPF a teda číslo pri ňom znamená dobu a teda násobok času , za ktorú lúče slnka vďaka ochranné u krému nespôsobia spálenie  pokožky v porovnaní s tým ako rýchlo by pokožku slnko spálilo bez ochranného krému. 
Vysvetlím vám to aj takto. Ak sa vaša pokožka spáli po 20 minútach a použijete spf 15 znamená to, že môžete byť na slniečku 15x dlhšie čo je približne 5 hodín.

Treba si však produkty mnohokrát reaplilovať a nezabúdať na to, že natierať je vhodné sa doma, aby sa krém, hmla, mlieko vstrebalo čo najhlbšie do pokožky a pôsobilo. 

Myslíte aj na precíznosť aplikácie, myslíte najmä na časti tela ktoré spáli veľmi rýchlo ako je špička nosa, uší, krk a viečka.
Najmä nezabúdajte na ochranu pokožky u detí, ktorá je mnohonásobne citlivejšia ako ta naša.

A tak sa pomaly presúvam ku samotným letným must have produktom od Mary Kay.

(zľava do prava, opaľovací krém, samoopaľovacie mlieko a regeneračný gél) 

JEMNÉ SAMOOMAĽOVACIE MLIEKO

Mnoho žien začína ešte pred sezónou používať samoopaľovacie produkty, ktoré by mali pokožku pripraviť na slniečko a dodať jej jemný bronz. Bohužiaľ na trhu je už toľko produktov, že človek ani nevie, ktorý si vybrať a či bude fungovať správne, najmä či neostane pokožka príliš oranžová a fľakatá.


Samoopaľovacie mlieko od Mary Kay je skvelé. Na pokožke ľahké, rýchlo sa vstrebáva a na moje prekvapenie má bielu farbu a ľahkú krémovú konzistenciu, ktorá pokožku nezaťaží a nezanechá mastný pocit. 
Pokožku zhydratuje, prekrásne prevonia po kokos (natieranie s ním sa stalo mojím rituálom pretože tá vôňa je závislosť) a behom týždňa dodá jemné opálenie bez fľakov a nezdravo vyzerajúcej oranžovej farby.

Mlieko je úžasné a vrelo ho odporúčam. Nerobí fľaky, stará sa o pokožku, prevonia ju a dodá prirodzený vzhľad.
Cena je 22,50€ a nájdete ho tu na marykay.sk

REGENERAČNÝ GÉL PO OPAĽOVANÍ


Zbožňujem takéto produkty. Pokožka je po celom dni alebo dlhšej letnej prechádzke unavená, vyťažená a dehydrovaná zo slniečka.

Perfektný priehľadný modrý gél od Mary Kay je obohatený o rastlinné výťažky  bohaté na antioxidanty a živiny, ktoré vrátia pleti vlhkosť. Gél je na pleti úžasný, príjemne chladí, odporúčam držať si ho v chladničke, ľahko sa rozotiera a rýchlo sa vstrebe do pokožky. Pokožka ostáva jemná, hydratovaná, príjemne voňavá s takým vláčnym pocitom.
Cena gélu je 22,50€ a tento rok je to opäť limitovaná edícia, ktorú nájdete na stránke tu

Posledným a najdôležitejším produktom je opaľovací ochranný krém.

OPAĽOVACÍ KRÉM S SPF50


Tak ako som písala na začiatku, ochranný faktor je pre pokožku veľmi dôležitý a vďaka nemu chránite svoju pokožku pred nežiaducimi vplyvmi slnečného žiarenia. Nezabúdajte výšku faktoru vybrať podľa oblasti kde sa vystavujete slnku, vášmu fototypu, vašej reakcií pokožky na slnko a opálenie.


Krém má hustejšiu krémovitú konzistenciu, jemnú žltkastú farbu, s krásnou vôňou a do pokožky sa celkom rýchlo vsiakne a nezanecháva na pokožke nepríjemný mastný film.
Pokožku chráni až 80 minút proti vode, je vodeodolný, vhodný aj pre citlivú pleť a samozrejme chráni ju pred UVA aj UVB žiareniu. Vysoký faktor používam skôr ak je von okolo 30 stupňov, inak mi stačí nižší.
S jeho účinkami som spokojná. Cena krému je 27,50€ a nájdete ho na na stránke mary kay tu


Letné produkty, ktoré sú momentálne v ponuke odporúčam. Napíšte mi, či používate SPFka a krémujete sa pravidelne a poctivo.

Pekný večer Tatiana 

Komentáre

  1. Tyto produkty jsem nikdy nezkoušela, ale pár produktů mi skutečně vyhovovalo....., jako řasenka, saténový set na ruce, rtěnka, oční gel v rollonu..., ale poměr - cena - kvalita pro mne není adekvátní a nechci podporovat koncept, na kterém je celá tato společnost založená. Ale vůbec nechci snižovat kvalitu a oblibu produktů. ☺
    Blog MonalisaBeautyEriAnna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Samozrejme úplne rozumiem. Ja mam od nich tiež veľké množstvo produktov, ktoré mam rada aj keď fakt je že ta cena je niekedy dosť dosť vysoká.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára