Weleda nechtíkové radosti dieťatka


Pokožka dieťatka je veľmi citlivá a mali by sme jej venovať obzvlášť zvláštnu pozornosť. Starostlivosť musí byť zameraná na všetky partie detského telíčka a veľký pozor si treba dávať na partie, ktoré môžu byť vystavené rôznym vplyvom či už chemickým alebo mechanickým (zapareniny, plienkové dermatitídy, oter).

Pokožka detí je veľmi citlivá a treba si uvedomiť, že už od útleho veku treba používať kvalitnú kozmetiku. Myslím, že mi dáte za pravdu že práve na tomto šetriť netreba. Pokožka detí nemá zo začiatku ochrannú funkciu a tak cez ňu  vsiaknu do obehu toxické latky, ktoré môžu spôsobiť niekoľko vážnych problémov a preto treba vyberať kozmetiku s rozvahou.    


Avšak Weleda sa s veľkým srdcom od roku 1921 stará o naše ratolesti. Na trh priniesli niekoľko druhov prírodnej kozmetiky, ktorá je kvalitná a má vysokú účinnosť. Zahŕňa vysoko kvalitné prípravky vyrobené len z prírodných látok, navyše z najväčšej časti z ekologického poľnohospodárstva.

Vďaka modrému koníku sme mohli spoločne otestovať niekoľko úžasných produktov z nechtíkovej rady, rozšíriť svoje obzory a vedomosti a uvedomiť si, že príroda je, vždy bola a bude tým najlepším čo môžme svojmu dieťaťu a sebe dať. 

Nechtíková rada obsahuje niekoľko produktov a my sme dostali olejček na masáž bruška, nechtíkový šampon 2v1, dojčenský olej, dojčenský kúpeľ a krém proti zapareninám. Poviem Vám je to hŕba produktov, ale už dnes môžem napísať, že každý deň ich naplno využívame a som veľmi spokojná.  


Olej na masáž bruška dojčaťa 


Na uvoľnenie napätého bruška a podporu trávenia je skvelým pomocníkom. Obsahuje prírodné éterické oleje z majoránky, harmančeka rímskeho a kardamónu, ktoré sa tradične používajú na podporu trávenia a pri nadúvaní. 

Olej má veľmi príjemnú jemnú vôňu a masáž bruška sa s ním robí rýchlo a ľahko. Masáž začnete jednoducho a to zohriatím olejčeka v dlaniach a potom jemne krúživými pohybmi masírujte bruško v oblasti pupka v smere hodinových ručičiek. Olejček môžete vmasírovať do bruška aj v tzv. špirále a to od pupka až k stehienkám.


Olejček môžete používať aj preventívne na uvoľnenie napätého bruška. Mandľový olej, ktorý je základom prípravku, je vhodný na citlivú detskú pokožku takže olejček môžu používať mamičky pre všetky deti a to najmä pre dojčatá.
Cena olejčeka je 12€.


Nechtíkový dojčenský olej


Vyživuje a chráni obzvlášť citlivú pokožku, a je neparfumovaný.
Je vhodný na každodennú starostlivosť najmä po kúpeli, ale aj očistenie pokožky pod plienkou či masáž telíčka. Je vhodný pre citlivú pokožku novorodencov, ale aj deti s extrémne citlivou a atopickou pokožkou.

Obsahuje sezamový olej, ktorý chráni pred vysúšaním a výťažok z ekologicky pestovaného nechtíka lekárskeho má upokojujúce a antibakteriálne účinky. Olejček má na vrchu membránu takže vám ho dieťatko nevyleje.


Olejček používame každý deň a musím napísať že Alžbetke pomohol so suchými miestami na telíčku a to najmä v oblasti ramien. Pekne sa vpije do pokožky a nezanecháva mastný film. Vyhovuje mi aj to, že je neparfumovaný keďže má už telíčko prevoňané z kúpeľa.
Cena olejčeka je necelých 12€.

Nechtíkový dojčenský kúpeľ


Jemne čistí a citlivo ošetruje pokožku dieťaťa.  Sezamový olej a mandľový olej chránia pokožku pred vysúšaním a dieťatko má po kúpeli pokožku jemnú, hydratovanú a vyživenú.



Do kúpeľa stačí pridať 2-3 stlačenia a vytvoríte nepenivý bylinkový kúpeľ pre svoje dieťatko. Ubezpečujem Vás, že vám bude nádherné voňať celá kúpeľňa a aj pokožka dieťatka.


My sme si kúpeľ veľmi obľúbili, nepoužívame ho každý deň, ale pokožku nevysuší a hydratuje. Ja som si veľmi obľúbila vôňu a myslím že Alžbetka pocit jemnej pokožky po kúpeli.
Cena olejčeka do kúpeľa je tiež okolo 12€.

Nechtíkový detský šampón 2v1


Detské telíčko umyje od hlavy po päty. Je veľmi šetrný k pokožke ale aj očiam, nespôsobuje pálenie očí. Mandľový a sezamový olej vyživujú pokožku a dostatočne ju hydratujú.
Vlásky nevysušuje a dodá im lesk. Pri umývaní veľmi dobre pení a naozaj ho stačí malé množstvo.


Šampón 2v1 má dosť veľké balenie 200ml takže si myslím, že vydrží dlhú dobu. Má bielu krémovitu konzistenciu a prekrásne sviežo vonia. Veľmi rada ho používam na telo aj ja. Je to stopercentne náš najobľúbenejší produkt.
Cena šampónu je 9,50€.

Nechtíkový dojčenský krém na zapareniny

Chráni jemnú a citlivú detskú pokožku pred vznikom zaparenín, ale aj hojí už vzniknuté zapareniny vďaka výťažkom z nechtíka lekárskeho. Lanolín a oxid zinočnatý chránia jemnú pokožku spoľahlivo pred vlhkosťou. Mandľový a sezamový olej ošetrujú a regenerujú detskú pokožku.


Krém má primeranú hustotu, ale je oveľa redší oproti iným krémom na zadoček. Na pokožke vytvorí jemnejší film, čiže pri prebaľovaní a umývaní sa nebudete musieť toľko trápiť s jeho odstraňovaním.
Má naozaj úžasné účinky a keď nám prišiel mohli sme ho vyskúšať v plnej sile, keďže sme boli na návšteve a zabudli plienky požičali nám iný druh a po príchode domov mala malá hneď zaparenú a boľavú riťku. Za dva dni si s tým krémik poradil dokonale a pokožka bola krásna a bez ťažkosti.


Ja som s ním veľmi spokojná a vyhovuje mi či už jemnejšia konzistencia ale aj vôňa.
Cena krému je 8€.


Na záver by som chcela poznamenať, že aj keď sú výrobky cenovo vyššie treba si uvedomiť, že Vám stačí menej ako pri bežných produktoch a dosiahnete vysokú kvalitu tým pádom je cena primeraná.

Produkty sú naozaj na vysokej úrovni a  môžete si byť isté, že pokožke Vášho dieťatka neuškodia ba práve naopak pomôžu a to nie len im aj aj Vám.

Týmto by som chcela poďakovať firme Weleda za poskytnutie produktov a Modrému koníku za možnosť testovať ich. 

Verím, že ste sa dočítali až sem a prajem krásny večer.

Tatiana 🖤


Komentáre

  1. Nechtíjová Weleda je naša istotka. Telové mliečko,
    pleťový krém a sprchový šampón sú u nás stále.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Měsíčkovou řadu mám moc ráda , u nás vede olejíček a krém na zadeček, jooo, a zubní gel je super. Krásné fotky s princeznou :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten krém na zadoček je naozaj skvelý 👍ešte by som mala kúpiť aj tú pastu 👍ďakujeme ❤️

      Odstrániť

Zverejnenie komentára