Červený rúž pristane každej žene


Vitajte,

červený rúž je určitým spôsobom špeciálny, je to jeden z mála produktov na líčenie, ktorý má tu moc svojej nositeľke poskytnúť  okamžité zvýšenie sebadôvery.
Táto malá magická tyčinka a kultové výrazné červené pery majú bohatú históriu plnú sexu, lásky, sily a vojny.

Červený rúž existoval už približne tritisíc rokov pred naším letopočtom. Starovekí make-up artisti kombinovali sedimenty červenej okry, karmín a rôzne vosky, ktoré pridávali nie len farbu lícam ale aj perám. Najikonickejšou postavou s červenými perami bola samotná egyptská kráľovná Kleopatra.
Červený rúž bol symbolom vysokého spoločenského statusu a veľkoleposti.
V polovici 19 storočia sa vo Francúzsku kozmetickej značke Guerlain podarilo vyrobiť prvý komerčný rúž.
Rovnako ako aj mnoho iných make-up trendov, červený rúž sa stal najobľúbenejším vďaka Hollywoodu a
Merilyn Monroe. V 80.tych a 90.tych rokoch červený rúž dominoval verejnému priestoru krásy vďaka Madonne.


Červený rúž sa stal neodmysliteľnou súčasťou kozmetického arzenálu mnohých žien. Dôležité je však vybrať ten správny odtieň červeného rúžu. 
Každý z nich má rôzny podtón (teplý, studený alebo neutrálny). Poviem vám, že ten studený sa hľadá ľahšie :) 
Červené rúže so studeným podtónom majú v sebe pridaný modrý pigment a ťahajú odtieňovo skôr do malinova alebo červeno-malinova.
Červené rúže s teplým podtónom  majú pridaný žltý pigment, sú koralové, oranžovšie, neonovejšie a farebne ťahajú skôr do jahodova. Dôležité je poznať svoj podtón pleti a tak myslím, že prídete aj na to aký odtieň rúžu použiť. Ak si nie ste isté, neutrálny odtieň je jasná voľba. Každý podtón má samozrejme niekoľko odtieňov a je už na vás a vašich preferenciách aký si vyberiete.

Správnu farbu červeného rúžu môžete zistiť aj tak, že ho posledujete swatchnuty na papieri alebo na aplikátore, na tej paličke (píšem o tekutých) 
Do pozornosti by som z klasických rúžov dala Maybelline Color Sensational Made For All, ktoré sú teda vyrobené tak, aby sedili každej žene. 

Ak máte správny odtieň nebudú vaše zuby pôsobiť žlto a nebudete vyzerať mdlo, choro a unavene. Správny odtieň majiteľku červeného rúžu vyzdvihne, všimnete si jej vlasy, oči, jej pôvab, bude mať iskru a až potom zaregistrujete červený rúž.




Poďme teda teraz na pár tipov, ktoré by ste mohli vyskúšať a obzvláštniť nimi svoju zbierku. Nezabudnite však vždy pred použitím červeného rúžu použiť kontúrku, ktorou si môžete pery nebadane zväčšiť, alebo dokonale orámovať a predísť tak nežiaducemu rozpíjaniu.


ORIFLAME GIORDANI GOLD ICONIC ELIXIR - RUBY RED


Toto je presne ten typ studeného rúžu, ktorý ja zbožňujem. Nádherná farba, ktorá má úžasný malinový podtón (na swatchi vyššie, prvý pri zápästí). Rúž na perách nefľakatí, veľmi dobre sa roztiera a aplikuje vďaka menšiemu aplikátoru. Vôňa je veľmi príjemná, výdrž taká akurát, mastnejšie jedlo nezvládne. Nerozpíja sa, nesuší, nelepí, jemne sa odtláča, ale ak po nanesení počkáte kým vyschne a obtlačíte do servítky nemusíte mať obavy. Na perách je veľmi komfortný a krásny. 

DERMACOL MATTE MANIA LIQUID LIP COLOUR - ODTIEŇ 56


Dermacol a jeho Matte Mania rúže sú myslím každému známe. Rúže nájdete v desiatkách odtieňov. Ja som tento dostala od známej a teda trafila sa. Nebojím sa ani tak tmavého červeného burgundy odtieňa. Opäť je to odtieň, ktorý je studený a ak sa pozriete na paličku má krásne malinový pigment. 
Výdrž rúžu je taká priemerná, zaschne do celomatna, trošku fľakatí, ale pery nesuší a nesťahuje. Má príjemnú vôňu a super cenu. Určite skúsim aj ďalšie odtiene. 

MARY KAY AT PLAY MATTE LIQUID LIP COLOUR - RED SIREN


Opäť ďalší krásny červený odtieň, ktorý naprosto zbožňujem. Je to ďalší rúž so studeným podtónom. Trošku horšie sa mi to identifikovalo, ale biely papier to zachránil. 
Má veľmi príjemnú vôňu nijak vtieravú. Aplikátor je taký menší a veľmi dobre sa s ním vykresľujú pery. Keď si ho nanesiete robí taký chladivý mokrý efekt a potom zaschne do matna. Vôbec mi pery nevysušil a počas dňa som ho na perách vôbec necítila, je veľmi ľahučký. Ta výdrž je taká priemerná čakala by som aj viac (aj kvôli jeho cene), ale i napriek tomu ho rada nosím. 


WIBO KATOSU LATTE LIPSTICK - VIRGO


Toto je podla mňa dokonalý neutrálny červený rúž a preto by mal sadnúť každej z vás. Zaručí vám sýtu výraznú farbu, ľahko a jednoducho sa nanáša vďaka skvelému aplikátoru a na perách vcelku aj rýchlo zaschne.
Vydrží pitie aj jedlo, ale takým mastnejším sa stráca. Po zaschnutí však drží, neodtláča sa a ani nerozpíja, nedrolí sa a na perách je komfortný. 
Konzistencia rúžu je skvelá, vôbec nie je lepivý ani nijak parfumovaný a po zaschnutí nesťahuje ani pery nevysúša. Som s ním veľmi spokojná. Cenovo sa tento rúž pohybuje okolo 4€ čo je skvelá cena. 

L'ORÉAL ROUGE SIGNATURE - I DON'T


A posledný dokonalo červený rúž s teplým podtónom.
Tekutý matný rúž stačí naniesť v tenkej vrstve a dosiahnete úžasnú intenzívnu farbu. Textúra rúžu je dosť tekutá a ľahká, ktorá nezaťažuje a zanecháva pocit nenalíčených pier. 
Tu si prídu na chuť ženy, ktorým vadí nepríjemný lepivý pocit. Rúž sa nerozpíja, neobtláča, na perách zasychá veľmi rýchlo a pery vôbec nevysušuje i napriek matnému efektu. Je to ďalší druh rúžov s dlhotrvajúcim matným efektom, ktorý vydrží aj 8 hodín, prosím sa stráca veľmi elegantne. Pri postupnom stracaní rúžu sa nestretnete s drolením ani hrčkami, či nepríjemným sťahujúcim pocitom na perách. 
Rúže majú veľmi pekný dizajn so  slzičkovým aplikátorom a veľmi príjemnú vôňu. S aplikátorom sa pracuje veľmi dobre a precízne a jedine pri tomto rúži sa nebojím ísť na ostro bez kontúrky.

Tak čo dostali ste sa až sem? Ak áno teším sa. Verím, že som vám aspoň trošku priblížila červené rúže a budem rada za každú spätnú väzbu.

Majte krásnu stredu 

Tatiana 

Komentáre

  1. Tebe najviac sedí ten prvý. Krásne je na tých fotkách vidieť, ako červená môže byť vždy iná.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno to je Oriflame a som tiež prekvapená keď takto na fotkach vidím ako super mi sedí 👌

      Odstrániť
  2. Mne sa najviac páčiš so štvrtým ružom. Krásna! Ja mám červené ruže rada, ano pristanu každej z nas len si treba vybrat ten správny odtien... ale aj tak viac inklinujem k ružovým ružom a mám pocit, že mi viac pristanu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka ja mam rada zase také mauve to je ako pre mňa 👌ale občas zbolim aj takýto výrazný

      Odstrániť

Zverejnenie komentára