Detská zubná kefka Profimed

 


Zúbky

Téma ktorá sa medzi mamičkami rieši vždy a stále. Od začiatku ako začínajú rásť, až po prvé vypadnutie, starostlivosť a problémy či návštevu zubára. 

Ahojte krásnu stredu. 

Starostlivosť o dutinu ústnu ju veľmi dôležitá, o to dôležitejšia keď začnú rásť zúbky. Ú každého dieťatka je to individuálne, niektorému začnú rásť v 4 niektorému v 6 mesiacoch. Nie vždy však dieťatko rast zúbkov prežíva zle. U nás si to detičky podelili. Pri Alžbetke sme ani len netušili že jej rastú a zrazu boli u Mateja si vyžiadali svoju daň teplotami a hnačkami. Každé dieťatko je iné.

Už aj ten prvý zúbok by sme mali poctivo čistiť a viesť dieťatko k tomu, že čistenie zúbkov je normálna vec, ktorá sa musí stať rutinou. 

Zo začiatku je vhodné používať prstiačik a neskôr prejsť na zubnú kefku. Dôležité je kúpiť kefku s mäkkými vláknami,  ktoré nepodráždia citlivé detské ďasná. Samozrejmosťou je však naučenie dieťaťa ako si má zúbky čistiť, nechať ho nech vás pozoruje a učí sa. 

Netreba zabúdať na správne dočistenie zúbkov matkou do 8-9 rokov. Samozrejme vytvoriť takto u detí raňajší a večerný rituál. Byť im vzorom a podporovať ich v správnej hygiene dutiny ústnej. 

Občas je však čistenie náročnejšie, dieťatko môže odmietať čistiť si zúbky. A tak môže pomôcť detská sonická batériová kefka Bob a Bobek baby od PROFIMED. 



Kefka je ľahká, s malou zaoblenou hlavicou vhodná pre malé detské ústa s mäkkými vláknami, ktoré sú ohľaduplné k citlivým ďasnám. 

V balení kefky nájdete aj 2 hlavice, väčšiu vhodnú pre deti 18+ mesiacov a menšiu  ktorá je vhodná pre deti od 0-18 mesiacov. 

Telo kefky nájdete v rôznych farebných prevedeniach, je vodeodolná a protišmyková. Vlákna vyvíjajú 17 000 pohybov za minútu, čo poskytuje jemnú a účinnú starostlivosť o zuby a ďasná.

Manipuluje sa s ňou veľmi ľahko a keďže hlavica pri umývaní svieti na zúbky aj vidíte. 

dvojminútový časovač, ktorý pomáha dodržiavať odporúčanú dĺžku čistenia s tým, že prednastavené intervaly po 30 sekundách navedú na dôkladné vyčistenie všetkých kvadrantov chrupu. 


Používanie kefky u nás nezmenilo návyky, pretože sa snažíme obe deti viesť k pravidelnému umývaní zúbkov, ale dodalo im len takú istotu a radosť pri umývaní.

Kefka ich učí vydržať pri umývaní dlhšie, sledovať sa pri čistení. Teraz je to pre nich aj hra a zábava nie len povinnosť. Navyše krásny detský motív s malými zajačikmi zo známej rozprávky Bob a Bobek je zábavný a veselý. Naše deti si hlavice podelili, ale predpokladám, že budeme musieť dokúpiť ešte jednu kefku. Cena kefky je podľa mňa optimálna a aj nízka vzhľadom k výkonu a starostlivosti. 



Tak ako uvádza stránka profimed.eu 


Vstávať a čistiť!! 


Krasny deň Tatiana a Alžbetka. 





Za kefku ďakujeme #akcnemamy #akcnezeny a samozrejme aj sponzorovi Profimed.



Komentáre