Mary Kay dekoratívna kozmetika časť 1.



Vitajte, krásnu nedeľu, 

rozhodla som sa pripraviť si pre vás článok s produktami dekoratívnej kozmetiky Mary Kay. Tentokrát som ale článok rozdelila na dve časti, pretože by toho bolo dosť veľa a myslím teda, že aj táto recenzia bude celkom rozsiahla najmä čo sa na fotky týka. 

Veľmi rada sa vraciam ku produktom značky Mary Kay, sú kvalitné, aj keď cenovo sa pohybujú trošku vyššie, ale vždy to čo sľubujú aj splnia.

Pred týždňom som na Instagramovom profile MaryKay mala aj livestream, kde som sa s produktami líčila, rozprávala o nich a odpovedala na vaše otázky. 


FIXAČNÝ GÉL POD MAKEUP 

Fixácia bola, je a vždy bude základom dobre vyzerajúceho make-upu. Je dôležité zvoliť vždy správnu bázu, ktorá je vhodná pre váš typ pleti. Samozrejme dobre zapracovaná báza zabezpečí aj dlhšiu výdrž make-upu. 


Ľahká priehľadná neparfúmovaná silikónová báza, ktorej zloženie je obohatené o minerály a ochranný faktor SPF 15, takou je táto od Mary Kay. Zabezpečí pleti ochranu pred slnečným žiarením a tak ju chráni pred zmenami na pleti. 


Báza sa ľahko rozotiera a na pleti vytvorí jemný film, ktorým vyhladí a vyplní póry, nedokonalosti a pleť akoby vyretušuje a vyhladí drobné vrásky. Zanecháva matný finiš a tak by si na ňu mali dať pozor ženy so suchou pleťou, keďže absorbuje aj mastnotu. Vôbec jej netreba veľa a požadovaný efekt dokonalej pleti získate. Na pleť prilne a po chvíli je pripravená na make-up, ktorý drží, nehýbe sa a nezráža. 

TIMEWISE PODKLADOVÁ BÁZA 3D

Podkladová báza alebo v hovorenej reči make-up, ktorý sa zmenil z pôvodného ružového na tento je úplne dokonalý


Textúra, finiš, ale aj práca s make-upom je teda aspoň pre mňa úplne iná. Na pleti krásne sedí, nezhlukuje sa, má stredné krytie ale dá sa vrstviť bez pocitu masky. 
Podkladové bázy sú teraz rozdelené podľa farebných podtónov pleti. 
Môžete si vybrať spomedzi teplého W, studeného C a neutrálneho N podtónu. 
Rozdelenie fialový prúžok na zadnej časti make-upu pre matný a ružový pre rozjasňújuci make-up ponechali rovnako aj pri tejto vylepšenej verzii.


Matný make-up W120 ma krásny matný finiš s plným krytím, bez pocitu masky na tvári, neoxiduje a pleť veľmi nevysušuje. Je hutnejší ako ten rozjasňújuci. 

Rozjasňujúci make-up mám v dvoch odtieňoch N140 a W130. Ten s teplým podtónom W jemne oxiduje, ale ma krásny žltý podtón. Neutrálny odtieň N, neoxiduje a sedí mi úžasne. Je to krásny bledý odtieň make-upu. Make-upy majú ľahkú krémovitú konzistenciu, ktorá neupcháva póry a nevytvára dojem masky. Na pleti ma krásny rozjasnený finiš a pleť vyzerá šťavnato a zdravo. Má v sebe svetlo odrážajúce čiastočky, ktoré zabezpečia dokonalu rozjasnenú pleť. 


Oba make-upy vyzerajú krajšie, keď sú zapracované hubkou. Ja som s make-upom veľmi spokojná a teším sa, že sa jeho vynovená verzia podarila. 

KOREKTOR POD OČI VS PERFECTING CONCEALER 


Mary Kay ponúka 2 rôzne korektory pod oči. Chcem vám však bližšie ukázať aký rozdiel je medzi týmito dvomi produktami a ako správne ich používať.


Perfecting concealer, korektor, ktorý vytvorí bezchybnú pleť a dodá pleti antioxidanty, ktoré chránia pokožku tváre. Korektor s vysokou krycou schopnosťou, napomáha prekryť začervenania a nedokonalosti na pleti. 
Nájdete ho v troch rôznych odtieňoch ja mám ten najsvetlejší. Má hustú konzistenciu, matný finiš a odtieň ligt ivory ma krásny neutrálny podtón. Vzhľadom k tomu, že je korektor hustý, zalieza do vrások a tak ho treba precízne zapúdrovať. Keďže má matný finiš nebude vhodný pre staršie ženy, či ženy so suchou pleťou a očným okolím.


Korektor pod oči je rovnakého zloženia ako perfecting concealer ALE jeho úlohou vďaka broskyňovej farbe je neutralizovať modro-fialové kruhy pod očami. Je vhodný pre všetky typy pleti. Očné okolie po aplikácii vyzerá prejasnené, svieže a najmä bez hruhov. Nemá takú hutnú konzistenciu a pracuje sa s ním veľmi dobre. Ja osobne ho nepúdrujem, dôkladne ho zapracujem a na vrch dávam concealer.

(Zdola hore broskyňový korektor pod oči, perfecting concealer v odtieni ligt ivory) 

Oba korektory používam veľmi rada a v poslednej dobe som si obľúbila zapracovanie prstom. Ich cena je dosť vysoká ale výsledky s nimi sú skutočne viditeľné.

Na ukážku prikladám kde použiť a aplikovať korektor perfecting concealer , aby pleť vyzerala plastickejšie, zdravšie a najmä aby bola prejasnená.


TRANSPARENTNÝ SYPKÝ PÚDER

Transparentný púder je ďalší krok v poradí, ktorý zabezpečí aby váš make-up vydržal dlho a vyzeral dobre.
Keďže je púder pre všetky typy pleti môže ho používať aj majiteľka tej suchej pretože absolútne pokožku nevysušuje a nezvýrazňuje nedokonalosti a vrásky. Je veľmi jemne namletý a tak sa s ním ťažko robí baking (čo je vlastne trend v líčení, pričom si dávate na oblasť oči veľké množstvo púdru, ktorý tam ponecháte dlhšiu dobu a oprášite. Je to akýsi druh prejasnenia).

Aj keď je púder biely, univerzálny, nemusíte sa báť kriedového zafarbenia pokožky. Na vrchu má viečko cez ktoré si nasypete požadované množstvo a výhodou je, že sa vám nevysype keďže sa dá viečko uzatvoriť. 


Na pleti vytvorí jemnulinkú vrstvu, dokonale zafixuje make-up a pokožka ostáva hladká, zamatovo jemná a krásne rozžiarená bez nánosu a nezdravo vyzerajúcej bielej farby.

SHEER DIMENZIONS PÚDER


Tento púder alebo teda lícenka ma dostala. Dokonalý reliéf, ktorý nájdete v štyroch odtieňoch a dizajnoch a poviem vám, je mi ľúto ho aj používať. Ja mám odtieň RIBBON, ktorý je broskyňovo-ružový, pričom púder je jemný, zamatový nič kriedové s príjemnou pigmentáciou, bez vône. Pokožka s ním vyzerá veľmi pekne žiarivo, šťavnato a mladistvo, pleť krásne pre žiari. 


Nenazvala by som produkt kompaktný minerálny púder, je to krásna a žiarivá lícenka. Lícenka má krásne odlesky a môžete ju použiť nie len na líčka, ale aj ako rozjasňovač. Výhodou lícenky je jej veľká gramáž a to 7g čiže cena 33€ v pomere veľkosť a kvalita je fajn.
Líčka vydržia dlho no neodporúčam ju používať ako bronzer aby ste neboli príliš ružová. 

TEKUTÝ ROZJASŇOVAČ

Vysoko pigmentovaný kvapátkovy tekutý rozjasňovač dopomôže vďaka svetlo odrážajúcim pigmentom zvýrazniť časti tváre, ktoré chcete dať do popredia a zvýrazniť ich. Tekutý rozjasňovač môžete použiť aj na oblasť kľúčných kostí a to najmä v letnom období, alebo ho jednoducho naniesť na celé viečko a tak presvetliť aj oko.


Nájdete ho v troch odtieňoch a tak si príde na chuť každá žena s rôznym podtónom a farbou pleti. Ružovkastý sa hodí najmä pre studený typ, ženu s bledou pleťou. Práve ten zlatistý je vhodný pre teplý typ pokožky, opálenú pokožku. Rozjasňovače nezvýrazňujú textúru pleti a robia na nej tzv mokrý efekt. Sú to naozaj silno pigmentujúce rozjasňovače. 


S oboma treba pracovať opatrne a samozrejme nanášať ich ešte na nezapúdrovanú pokožku. Majú ľahkú konzistenciu a tak nerozbijú ani zapúdrovanú pleťovku. Ak to preženiete môžete ho jednoducho zjemniť beauty blendrom. 
Mne sa trošku horšie naberá a kvapátko mi nenaberie dostatočné množstvo. Rada však používam tie pudrove rozjasňovače. 

FIXAČNÝ SPREJ 

Posledným krokom a takou čerešničkou na torte je fixácia. Na trhu je už mnoho fixačných sprejov. Ja osobne sa však neustále vraciam k tomuto a to ho teda nepoužívam len na seba, ale aj zákazníčky.


Fixačný sprej má krásnu vôňu, necítim v ňom nič umelé a ani alkohol. Má jemný rozptyl a tak nezanecháva na tvári žiadne stekance ani kvapky. Make-up dobre zafixuje, má dlhšiu výdrž a vyzerá krásne sviežo. Nie je to priamo ani matujúci ani rozjasňújuci fixačný sprej. 

TEKUTÁ OČNÁ LINKA 

Linky vo fixe používam rada aj keď precíznejšie s tenším "chvostíkom" sa dajú spraviť  najlepšie s gélový mi produktami. Linka nemá veľmi poddajný hrot takže práca na viečku s vráskami je trošku ťažšia. Dokážete s ňou vytvoriť jemné tenké linky ale aj hrubšie dramatickejšie. 


Linka je krásne čierna, matná nepraská a neodlupuje sa. Má tenký hrot s ktorým sa pracuje naozaj dobre. Musím jej ale vytknúť jej občasné rozpíjanie a to najmä na mastnejšom viečku alebo tieni. Výdrž má skvelú, ja jednu používam aj mesiace a stále píše ako nová.

LASH INTENSITY MASKARA

Táto ikonická maskara od Mary Kay je medzi mnohými ženami známa a vyhľadávaná. Mala by dodať riasám objem a naviac neodolateľnú dĺžku. Maskara je krásne čierno čierna, nie je príliš mokrá a tak sa s ňou pracuje veľmi dobre. Mám ju však otvorenú možno 3 mesiace a už sa mi zdá, že mi mierne obschla. 


Kefka je veľmi zaujímavo vytvorená, špeciálna dvojzónová, ktorá má dodať objem a dĺžku. Z jednej strany nemá vôbec žiadne štetinky. Postupne však štetinky pribúdajú a predlžujú sa. Špeciálna kefka Double-Impact je navrhnutá tak aby riasy rozčesala a zároveň dodala väčší objem. 


Ako môžete vidieť riasy sú krásne čierne,  nezlepené, dlhé a máličko vytočene. Je to aj o tom aké kto riasy má. Ja mám riasy kratšie a tak nikdy nebude ten efekt tak výrazný. Ale som spokojná najmä s predlžením rias. 
Zdá sa mi, že sa počas dňa jemne drolí, ale nerobí panda efekt. 

Ak ste sa dočítali až sem som vďačná. Budem rada ak mi napíšete čo vás zaujalo respektíve čo doma máte a samozrejme ak máte nejaké otázky rada odpoviem. 

Za produkty ďakujem spoločnosti MaryKay.

Pekný deň 
Tatiana

Komentáre

  1. Mary Kay kozmetiku vobec nepoužívam, ale bola som nou líčená vo svoj svadobný den a bola som velmi spokojná.
    Z tvojich produktov ma velmi zaujali rozjasnovače a taktiež tá nádherná lícenka :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno ta licenka je skvost a teda musím prezradiť že si ju šetrím aby som si ju nezničila 😃

      Odstrániť
  2. Pekné líčenie pristane ti, mňa mary kay kozmetika moc nezaujala a ceny sú dosť prehnané

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dkaujem krásne, áno to súhlasím cenu sú dosť vysoké

      Odstrániť
  3. OMG! This is exactly the kind of helpful and thorough information i’m looking for. Much appreciated!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára