S Astrid Sun je slnko naším priateľom


 Ahojte,

pár dní sme sa tešili z teplých slnečných lúčov, ktoré teraz vystriedal dážď, ale verím, že onedlho sa opäť zjaví na obzore slniečko, ktoré zohreje naše telá, doplníme si vitamín D, energiu a dobru náladu.

Samozrejme s prvými lúčmi slnka treba myslieť aj na ochranu pokožky, nie len tej našej ale aj našich ratolestí. Koža je najväčším orgánom tela, treba sa o ňu starať veľmi šetrne a precízne aby sme sa vyhli jej spáleniu, pigmentovým škvrnám, podráždeniu, predčasnému starnutiu a najmä tomu najzákernejšiemu rakovine, melanómu.

Trošku zo štatistiky. Za posledných 35 rokov sa výskyt rakoviny kože zvýšil štvornásobne. V roku 2018 to bolo vyše 7400 pacientov, čo je v skutku naozaj obrovské číslo. Treba však myslieť na ochranu pokožky aj našich detí a ísť im príkladom. 


Človek dostane až 50 % celoživotnej dávky UV-žiarenia pred 18. rokom života, preto je veľmi dôležité chrániť pred intenzívnym slnečným žiarením najmä deti. Odhaduje sa, že už jedno spálenie v detstve, ktoré spôsobí pľuzgiere, zdvojnásobuje riziko vzniku melanómu v neskoršom živote. 

(a to veru nechceme) 

Astrid tento rok svoju ponuku ochranných krémov pred slnkom inovoval a predstavil novú slnečnú radu ASTRID SUN SENSITIVE. Celá rada je s vysokým ochranným filtrom 50+, vhodná pre citlivú pokožku dospelých aj detí, vysoko vodeodolná, bez parfumácie s bio konopným olejom. Ak máte citlivú pokožku určite môžem len odporúčať túto skvelú radu. 

Najprv by som vám predstavila Sensitive radu pre dospelých. Ja som dostala produkty z portálu emimino.cz kde nájdete aj ďalšie recenzie na tieto krémy, či rôznu detskú kozmetiku. 

Ako na prvé sa pozrieme na telové mlieko na opaľovanie. 

MLIEKO NA OPAĽOVANIE / MLIEKO NA OPAĽOVANIE V SPREJI 

Mlieko na opaľovanie má ako som už písala vyššie vysoký faktor ochrany až 50+ a tak poskytuje širokospektálnu fotostabilnú ochranu pred UVA aj UVB žiarením. Mlieka sú vodeodolné, neparfumované a vďaka bio konopnému oleju aj výživné a hydratačné. 

Rozdiel pri používaní je už len na prefenciách. Niekomu jednoducho vyhovuje rozprašovač niekomu nie. 


Obe mlieka majú 150ml, ľahunkú formulu, ktorá sa krásne vpije do pokožky a nezanecháva biely film na pokožke. Oba podukty ako aj celá rada je vegánska. Jedinú vec, ako rozdiel ktorý som našla je konzistencia. 


Zatiaľ čo mlieko s rozprašovačom je tekutejšie a ľahšie na pokožke, oveľa rýchlejšie sa vstrebe tak to bez pumpičky je hustejšie takže ho aj stačí menej. Mne osobne viac vyhovuje to s rozprašovačom, ale ako hovorím, je to o preferenciách. 
Ceny oboch sú totožné a nájdete ich za necelých 10€. 

PLEŤOVÝ KRÉM NA OPAĽOVANIE PF 50+

Dôležitou súčasťou starostlivosti o pleť nie len v lete ale aj v zime by malo byť spf-ko. Vďaka jeho účinkom nedochádza ku rýchlejšiemu starnutiu pokožky a tvorbe pigmentových škvŕn.


Musím sa priznať, že ja som dlho žiadne SPF nepoužívala, ale ako s tým prišiel taký veľký boom a čoraz väčšia medializácia samozrejme je súčasťou mojej skin care rutiny. Avšak stále hľadám to správne. 


Prečo píšem, že hľadám to správne?

Ako viete SPF sa dáva na dva prsty z ruky. Toto sa síce krásne vstrebe a nezanecháva biely film čo je naozaj skvelé, obsahuje však tie chemické nie minerálne filtre. Potom ako nakrémujete tvár takým množstvom krému, alebo len menším ostáva pleť nadmerne mastná, ja mám dosť pocit, že je taká akoby zaťažená. 

Nevsiakne sa úplne, stále je akoby na pleti a teda pleť je dosť nie len na dotyk, ale aj pohľad mastná. Nevyzerá to veľmi vábne. Nakoniec keď si po nejakej chvíli chcete rozotrieť ešte ten krém na pleti tak začne žmolkavieť. Bohužiaľ tento krém nebude pre mňa. Aj pri malom množstve mi to robí a naozaj sa necítim komfortne.

Prejdime na detskú časť produktov. 


Tak ako som už písala, rovnako ako pri dospelých aj u detí, ak nie dôležitejšie je používať ochranný faktor na ich jemnú, bledunkú pokožku. 

DETSKÉ MLIEKO NA OPAĽOVANIE SPF 50+ V SPREJI 


Opaľovacie mliečko je veľmi podobné priam rovnaké ako pre dospelých. Veľkým plusom je, že má rozprašovač pri deťoch je to naozaj lepšie a rýchlejšie. 
Nevidím u neho žiadne negatívum a verím, že ho aj spotrebujeme, keď bude slniečko. Pokožka nie je zaťažená, veľmi príjemný ľahký produkt. 

JEMNÝ DETSKÝ KRÉM NA OPAĽOVANIE S MINERÁLNYM FILTROM 

Veľkým plusom tohto krému na opaľovanie na tvár ale aj telo je jeho minerálny filter oxid zinočnatý, ktorý pokožku 100% chráni. Opäť je veľmi ľahký, rýchlo sa vstrebáva, neparfumovaný. 


OF je 30, ale taktiež je to vysoký stupeň ochrany. Krém minimalizuje riziko alergie a fotoalergie. Navyše obsahuje D-panthenol, ktorý navyše pokožku hydratuje. 
82% ingrediencií je prírodného pôvodu a pre deti je to skvelá voľba. Nezanecháva na pokožke biely film a pokožku chráni. 


Verím, že som vás inšpirovala a celé leto budete nie len seba ale aj svoje zlatíčka dostatočne chrániť. 

Krásny víkend 

Tatiana a Matej 







Za produkty ďakujeme emimino.cz a astrid.cz


Komentáre