Zdravé, silné a krásne vlasy s Klorane


Vitajte, krásny utorok,

dnes by som s Vami chcela rozobrať tému vlasov.
Príčin vypadávania vlasov je niekoľko, avšak každá žena pozná seba, svoje telo a problémy, ktoré ju trápia.
Vypadávanie vlasov je často spôsobené popôrodným obdobím a hormonálnymi zmenami v tele ženy. Toto obdobie nastáva väčšinou nejaké 3 az 4 mesiace po pôrode. Avšak vypadávanie vlasov môže byť spôsobené aj výkyvom počasia, striedaním ročných období, stresom a nesprávnym stravovaním.


Ja som túto tému chcela rozobrať pretože opäť po pôrode sa u mňa vyskytol problém nadmerného vypadávania vlasov - reakčné vypadávanie vlasov.
Vlasy začali byť po 3 mesiacoch slabé, mdlé, nezdravo vyzerajúce, spľasnuté bez objemu s nadmerným vypadávaním. Avšak naskytlo sa mi testovanie chynínovej rady od Klorane a tak som sa do toho pustila. Povedala som si, že nič nestratí. Všetky produkty nájdete na ich stránke www.klorane.com


V prvnom rade si treba povedať, že na zlepšenie vypadávania vlasov treba používať niekoľko produktov od kvalitného šampónu až po séra. Samozrejme nezabúdajte ani na stravu či vitamíny. A poďme ku produktom.

ŠAMPÓN S CHINÍNOM A VITAMÍNMI B

Tento šampón je vhodný pre unavené vlasy alebo ako doplnok pri kúre proti vypadávaniu vlasov.
Je to posilňujúci a stimulujúci šampón proti vypadávaniu, ktorý stimuluje rast vlasov vďaka kombinácii chinínu a vitamínov B.


Chinínovník je ker, ktorý pochádza z Južnej Ameriky a je tradične využívaný pre jeho posilňujúce a tonizujúce schopnosti. Využíva sa najmä kôra stromu, ktorá je bohatá na chinín a molekuly so silnými stimulačnými vlastnosťami. Z kôry sa koncentruje aktívna látka do výťažku, ktorý stimuluje vlasovú cibuľku.


Šampón má redšiu konzistenciu, výraznú burgundy farbu a zaujímavú vôňu, ktorá pripomína mužskú vôňu. 
Treba si na to zvyknúť, poviem Vám mňa to dosť prekvapilo. Šampón pení oveľa menej ako komerčné šampóny z drogérie. Vlasy sú po umytí suchšie a hrubšie na dotyk, to však ale nie je problém keď pokračujete pri starostlivosti balzamom. Sú však dostatočne umyté, nezatažené a pokožka hlavy nie je vysušená. 
Cena šampónu je 9,30€ ale nájdete ho v rôznych veľkostiach.

BALZAM NA VLASY S CHINÍNOM

Dôležitým krokom v starostlivosti je balzam na vlasy. Balzam je spojením výťažku chinínovníka a komplexu vitamínov B (B5, B6, B8). Balzam posilňuje štruktúru vlasov a navracia im silu a odolnosť.


Vďaka balzamu sa vlasy ľahšie a jednochšie rozčesávajú. Má krásnu baby pink farbu a opäť špecifickú vôňu ako šampón. Je hutný ale nemastný, po chvíli ako účinkuje sú vlasy príjemné a jemné na dotyk aj keď sú mokré. Jednoducho sa po ňom rozčesávajú a samozrejme sú krásne hladké, lesklé a jemné na dotyk. Nie sú absolútne zaťažené ani mastné.
Cena balzamu je 11,40€

Posledným krokom v trojzložkovom programe pre zdravé, krásne a silné vlasy je sérum.

FORCÉ KERATINE

Je to kompletná rekondičná kúra, ktorá vďaka zloženiu chinín-kofeín v kombinácii s vitamínmi B a keratínu zmierňuje vypadávanie vlasov a stimuluje rast tých silnejších a zdravších.


Force keratin si aplikujete na vlasovú pokožku vďaka rozprašovaču, s ktorým sa pracuje skvelo. Sérum sa dá aplikovať precízne kde potrebujete.
Force keratin je bezoplachová starostlivosť, ktorá vlasy nezaťažuje, posilňuje, stimuluje rast a dodáva im všetky potrebné živiny. Má taktiež špecifickú vôňu, ale pri používaní si na to po čase zvyknete.
Sérum nie je nijak lepkavé, na pokožke hlavy neštípe, v podstate je to priehľadná vodička.

Force keratin ma 125ml a táto kúra by vám mala pri pravidelnom používaní každé 3 až 4 dni vydržať 3 mesiace. Môžem potvrdiť že to tak aj je a myslím, že mne vydrží ešte dlhšie.
Cena séra je necelých 30€ ale stojí za všetky centy. Toto sérum nájdete aj vo verzii pre chronické vypadávanie vlasov. 

Tak a teraz ešte moje hodnotenie a dojmy. Prešlo skoro 7 týždňov takže na testovaní  som si dala záležať.

Musím povedať, že vlasy sú nie len na pohľad, ale aj dotyk iné. Pevné, silné, absolútne nie sú vysušené ani hrubé. Pôsobia (ale aj sú) zdravo, pevne s krásnou farbou a leskom.
Bez rozštiepených koncov, scelené a vôbec nie sú spľasnuté. Podrástli o niekoľko centimetrov, pri prechode vlasovej a tvárovej časti mám mnoho baby vláskov, ktoré sú aj pomedzi vlasy a tak vlasy zhustli, nabrali na objeme a narástli mi aj vlasy popri ušiach kde mi vytvárajú akoby bokom brady, alebo ako to správne vysvetliť.

(prvá fotka na ľavo robená 6.júna a druhá fotka na začiatku kúry 30. apríla)

Vypadávanie vlasov bol u mňa asi najväčší problém. Na fotkách sú vlasy pozbierané z výlevky po umytí. Zmeny som začala pozorovať už po 2 týždňoch, ale teraz je to stále lepšie a lepšie. 
Chcela by som napísať ešte, že vypadávanie vlasov je prirodzené, ale musí to byť v norme. Bežne vypadne za deň okolo 100-150 vlasov no u mňa to už bolo hraničné (vlasy som nerátala haha ale vidíte to na tej guči). Ja som ešte na začiatku kúry vlasy podstrihla aby sa teda lepšie zregenorevali. 

(prvá fotka na ľavo robená 30 apríla druhá fotka robená 6.júna)

Myslím, že zmenu je skutočne vidieť a ja som nesmierne spokojná a pokračujem ešte v kúre. Konečne sa vraciam k mojej dokonalej hrive, na ktorú som bola zvyknutá.

Ak vás niečo zaujalo som tu pre vás a rada odpoviem.

Prajem krásny deň
Tatiana



Za produkty ďakujem internetovému portálu emimino.cz a klorane.sk

Komentáre

  1. Vyzerá kozmetika lákavo, ešte som o nej nepočula

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je to Francúzska značka s výborným zložením . Majú svoj vlastný web ale kúpite aj v lekárni či internetových eshopoch

      Odstrániť

Zverejnenie komentára