Ranč pri Žiline


Ahojte dnes som si pre vás pripravila článok z iného súdka. Myslím, že tu mám aj nejaké maminky a ocenia tipy, kde sa dá ísť s deťmi. Jednoducho mám potrebu to sem pridať a zhrnúť pár našich dojmov z tohto výletu.


Navštívili sme Ranč pri Žiline, ktorý sa nachádza cca 10 minút za Žilinou. Neviem prečo sa to nazýva rančom, keďže je to skôr reštaurácia spojená s veľkou halou kde sa môžu deti vyblázniť na skakacích atrakciách a ďalej v areáli je zoo, do ktorej sa dostanete cez reštauráciu kde si kúpite aj lístok. Takto podľa mňa nevyzerá ranč, ale to je môj názor.


Už tu na recepcii nastalo prvé prekvapenie a to platenie vstupného na osobu a to teda aj za dieťa aj keď bude maličké čo je pre mňa dosť nepochopiteľné. Musím podotknúť, že cena vstupného je 4€ na osobu, áno nie je to veľa ja viem, no čítajte ďalej.
Pri vstupe do zoo nájdete starý kolotoč, ktorý tam nie je jediný a neďaleko ste si mohli vystreliť plyšové zvieratko.
Ďalej sa nachádzajú malé výbehy pre hydinu, kozy a somára, malého poníka a lamu. Už tu som bola mierne v šoku, že zvieratá boli v malom priestore a popri braničkách im tiekol jarok s vodou.

Ako sme kráčali ďalej boli tu výbehy s divými šelmami, ktoré však spali. Tu nemám čo napísať a vytknúť.



Pred ich klietkami bola ešte jedna ohrada aby sa človek nedostal do blízkeho kontaktu so zvieraťom čo sa mi páčilo. 
Bezpečnosť nadovšetko!!

Ďalej uvidíte kone a maďarského stepnelého býka, ktorý mal opäť svoj priestor na jeho veľkosť malý. No i napriek tomu ako zviera bol veľmi zaujímavý. 


Čo ma nepríjemne prekvapilo bolo, že hlodavce ležali na betóne, čo je podľa mňa nepekný pohľad nie len pre dospelého. Na fotkách však uvidíte zvieratká na peknom travnatom výbehu tak nerozumiem prečo na takom výbehu neboli aj teraz. 


Pri pokračovaní vyššie nájdete opicu a vtáčiky a úplne na konci ranča sú výbehy s dvomi malými levmi opäť dvakrát ohradené. Tieto boli skutočne krásne a chýbalo mi tam niečo s čím by sa zabavili. 



Pri nich ešte nájdete húsky a psov, pričom na deti tu treba dávať veľký pozor aby nezašli blízko psa a nepohrýzol ich. Húsky môžete kŕmiť a myslím, že toto si práve deti užijú. 


Ak to mám zhrnúť a máte doma dieťa jemu by sa páčilo, je tu proste priestor kde sa dieťa zabaví, sú tu hojdačky a šmýkačky a samozrejme zvieratká, ktoré sa budú deťom páčiť. Každé dieťa má predsa radosť zo zvieratiek. 
V areáli je aj priestor na sedenie, kde sa môžete najesť a osviežiť.
Negatívom je podľa mňa vysoké vstupné, ktoré vôbec nie je adekvátne k danému priestoru, aj keď rozumiem tomu, že zvieratá musia niečo jesť.
Myslím , že výbehy zvierat boli veľmi malé a pár z nich na mňa pôsobilo hladných.

Nie veľmi bezpečne na mňa pôsobili hojdačky, ktoré pred tým patrili zrejme cirkusantom. 

Popravde druhýkrat by som sa sem už nevrátila. Priestor na mňa nepôsobil veľmi dobre a ani správanie zvierat. 

Boli ste tu už? Aký máte názor?

Prajem pekný večer 

Tatiana 🖤

Komentáre

  1. Bola a tiez mi jeden krat stacilo :-) vobec som nebola nejako ohurena.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára